Starcraft II

Lär dig att betta på Starcraft II

Starcraft II är ett strategispel och uppföljare till Brood of war som släpptes så tidigt som 1997. Redan för drygt 20 år sedan var det en succé men Starcraft II, som släpptes år 2010 visade sig slå ännu högre vad gäller antal spelare och medial spridning. Blizzard Entertainment hade gjort det igen. Ingen var gladare än oss betting-intresserade, för Starcraft II var nämligen en av dom första spelen det släpptes odds för. Starcraft II hade år 2015, 250.000$ i prispengar och drygt 500.000 följare under finalerna av den största turningenen inom scenen. Idag, betydligt mer än så.

Är du en av dom som bara är här för att plocka din bonus och gå vidare så listar vi nedan våra favoritsidor som imponerat mest på oss.

Spela på Starcraft II hos Betway

Alla nya medlemmar får en insättningsbonus på 100% upp till 1.000 kr hos BetWay

Spela på Starcraft II hos Coolbet

Alla nya medlemmar får en insättningsbonus på 100% upp till 1.000 kr hos Coolbet

Spela på Starcraft II hos NordicBet

Alla nya medlemmar får en insättningsbonus på 100% upp till 1.000 kr hos NordicBet

Lär dig Starcraft II

För att skapa dig så gott omdöme som möjligt är det aldrig fel att bryta ner spelet och repetera/lära sig grunderna. Genom att spela igenom kampanj-läget som är gratis, koncentrerat men lekfullt, så har man på ett kul och effektivt sätt lärt sig mycket. Starcraft är ett spel där tid är en bristvara, så det gäller att inte bara kunna grunderna, man ska kunna applicera dom blixtsnabbt och för detta krävs övning. Du slutar inte utvecklas förrens du anser dig färdig.

Ett annat bra tips är att ladda ner kartan “LOTV Unit Tester Online”. Där kan du bygga alla olika byggnader, farkoster, soldater etc. Bjuda in en vän och bara lek runt med spelets innehåll. Grymt givande sätt att utveckla sitt spelsinne och är dessutom frekvent använt av många proffs.

Gör läxan innan du lägger ditt bett

Hur hamnar man i framkant på StarCraft II -betting? Vi på Esporting rekommenderar starkt att alltid ha koll på var spelarna kommer ifrån, alltså hur dom spelat genom åren, det ger dig ett hum om var dom är i sin karriär och hur erfarna dom är.  För att få den färska, mer jämförbara statistiken så brukar dom senaste 3 turneringarna indikera tydligt hur formen är på spelaren/laget. Vi har nedan länkat tre matnyttiga-sidor som vi själva använder.

https://sc2replaystats.com/ – Jämför lag och spelares tidigare statistik samt in-game-statistik för dom som vill gräva djupare.

https://teamliquid.net/ – En mycket trevlig community som alltid postar det senaste inom StarCraft II-scenen.

https://reddit.com/r/starcraft/wiki/related_reddits/ – “Do it for reddit” – StarCraft II’s egna del av Reddit. Perfekt ställe att ställa frågor du har och träffa andra spelare.

Spela på Starcraft II hos GGbet

Alla nya medlemmar får en insättningsbonus på 100% upp till 50 € hos GGbet

Spela på Starcraft II hos Sverigekronan

Alla nya medlemmar får en insättningsbonus på 125% upp till 1.000 kr hos Sverigekronan

Spela på Starcraft II hos LeoVegas

Alla nya medlemmar får en insättningsbonus på 100% upp till 1.000 kr hos LeoVegas

Olika bettingsalternativ

För att du ska kunna hantera din bankrulle så bra som möjligt, har vi separerat dom mer lönsamma spelen från dom sämre. Eller rättare sagt, dom som statistiskt sett kräver mer tanke, från dom där tur är en mer avgörande faktor. Vi föredrar alltså vetenskap före chansning.

1x2 - Det klassiska “vem-vinner”-bettet

Ett av dom bättre alternativen anser vi. Kombinera ihop det med fler matcher för att bättre på dina odds.

  • Rekommenderas
Handikapp-match

Förutom 1×2 så kan du även betta på handikappspel. Det innebär helt enkelt att när matchen startar så är det redan ett fiktivt resultat från start. Säg till exempel att Lag 1 möter Lag 2 och oddsen på Lag 1 är 1.45. Då kan du gå in och betta handikappspel på Lag 1 (-2,5). Det innebär att Lag 1 måste vinna med 2 rundor för att ditt spel skall sitta, istället för att då spela Lag 1 rak till 1.45 så kanske du nu får 2.10 på Lag 1 -2,5. Tänk dock att om Lag 1 vinner med 3-1 så är ditt spel förlorat. Lag 1 måste i detta fall vinna med MINST 3 kartor, oftast spelas matcherna i bäst av fem, alltså behöver du 3-0 för att vinna om du spelar handikapp -2,5. Tror du på att ditt lag kommer gå ut offensivt och köra över motståndet kan detta vara ett bra spelsätt att spela på för att höja oddsen. Spelar man istället +2,5 så funkar det likadant fast omvänt, laget du bettar på kan förlora men inte med mer än 3 kartor för att du ska vinna.

  • Rekommenderas
Karta X - Vinnare

Vilket av lagen som tar hem första, andra eller tredje banan. Denna form är mer chansning än vetenskap. Det är svårare att pricka vem som vinner vad än rätt resultat, och rekommenderas därför inte.

  • Rekommenderas ej
Rätt resultat

Här kan du betta hur du tror att matchen kommer sluta. T.ex 3-1 i antal vunna kartor. Högre odds men svårare att vinna.

  • Rekommenderas ej
Över/Under antal kartor

Ett roligt bett att lägga för att trissa upp spänningen framför TVn.

Här bettar du hur många kartor som fighten kommer att ha. Här kan det vara bra att titta statistik från tidigare matcher.

  • Rekommenderas ej

Spela på Starcraft II hos BetWay

Alla nya medlemmar får en insättningsbonus på 100% upp till 1.000 kr hos BetWay

Spela på Starcraft II hos Coolbet

Alla nya medlemmar får en insättningsbonus på 100% upp till 1.000 kr hos Coolbet

Spela på Starcraft II hos Betsson

Alla nya medlemmar får ett riskfritt spel på upp till 1.000 kr hos Betsson

Såhär spelas Starcraft II

Starcraft II är ett så kallat RTS spel och är som tidigare nämnt utvecklat av Blizzard Entertainment.

Det spelas singel- och multiplayer-matcher vilket innebär att upp till åtta spelare kan spela på en och samma gång. När spelet startar är kartan helt mörkt, man ser enbart sin egna och medspelares byggnader och positioner. Det går att välja mellan tre olika raser, Protoss, Terran och Zerg vilka är helt olika som lag och spelas på helt olika sätt. Du ska på så kort tid som möjligt, så gott du bara kan, välja en strategi och bygga upp en bas med tillhörande armé, konstant expandera den för att ta över nya delar av kartan, förhoppningsvis få ett övertag om din motståndare och kan eliminera dennes bas.

Själva spelmekaniken man oftast pratar om är nedbruten i två delar, Micros & Macros. Macros rör den ekonomiska delen, och hur snabbt du kan producera enheter och andra byggnader. Micros avser hur du kontrollerar dina armé och har du en bra micro, har du i regel bra koll på din armé.

Då spelet är extremt brett, alltså att antalet strategier som tillämpas är så pass många, kan en match antingen vara över på några minuter eller sträcka sig till över en timme.Oavsett strategi så går det i en faslig fart framför datorerna. Antalet APM(händelser per minut) når ofattbara siffror under proffsmatcherna i Sydkorea. Mannen med högst snitt-APM ligger över hela 400. Den högsta uppmätta APM gjordes av den pensionerade legenden Park Sung-Joon på hela 818 APM(!!).

Den officiella Starcraft ligan WCS, spelas tre gånger per år och vid sidan av den spelas mängder av internationella turneringar så du som bettar har matcher att spela nästan varje vecka. Vid varje WCS-match samlar man poäng, och de 16 spelare som står starkast går vidare till final som spelas på Blizzard egna högtidsmässa, Blizzcon.

Spelet är som störst i Sydkorea och har därför fått sin egna WCS, bestående av två olika turneringar – Starleague och GSL.