Overwatch

Lär dig att betta på Overwatch

Overwatch är ett relativt nytt FPS-spel som släpptes 2016 av Blizzard Entertainment, och har sedan dess tagit cybervärlden med storm. Det är till och med en av dom spelen inom e-sport som haft starkast tillväxt dom senaste åren. Då tävlingsscenen äntligen börjar ta fart så är det bara en tidsfråga innan betting-scenen börjar blomstra. Vi på E-sporting är ruskigt taggade inför detta så håll utkik här på hemsidan för uppdateringar. Här nedan hittar du en spelguide för Overwatch och olika bonusar för esport.

Spela på Overwatch hos BetWay

Alla nya medlemmar får en insättningsbonus på 100% upp till 1.000 kr hos BetWay

Spela på Overwatch hos Coolbet

Alla nya medlemmar får en insättningsbonus på 100% upp till 1.000 kr hos Coolbet

Spela på Overwatch hos NordicBet

Alla nya medlemmar får en insättningsbonus på 100% upp till 1.000 kr hos NordicBet

Lär dig Overwatch

Vi på Esporting älskar Overwatch, mycket pga dess djup, den sociala aspekten och sättet man spelar på som lag är fantastiskt kul och givande. Har du inte provat så rekommenderar vi att du gör detta innan du börjar med att lägga betts. Att skaffa sig förkunskaper om hjältarna, spelplanen, strategier och all utrustning mm. som finns i shoppen, görs bäst genom att spela spelet och studera teorin. Då detta är en förutsättning för en framgångsrik bettande, har vi valt att skriva lite mer om detta längre ner på sidan. När detta sitter och det är dags att betta kommer din investerade tid underlätta avsevärt. En av fördelarna med bred kunskap är att allting känns som att det går lite långsammare, du kan förutspå spelet på ett helt annat sätt vilket indirekt underlättar för dig i ditt bettande.

Är du en av dom som bara är här för att plocka din bonus och gå vidare så listar vi nedan våra favoritsidor som imponerat mest på oss.

Gör läxan innan du lägger ditt bett

En förutsättning för framgångsrikt  bettande är att du har koll på spelets avgörande grunder och nödvändig statistik.

Det finns flera hemsidor där du enkelt kan jämföra lag mot lag, spelare mot spelare på en mer detaljerad nivå. Vi rekommenderar http://www.gosugamers.net/overwatch.

Tips: Ställ upp lagen mot varandra, jämför statistiken, ta med givet odds i ekvationen, gör en bedömning.

Nuvarande form

Hur ett lag har spelat dom senaste 2-3 turneringarna säger mycket om formen på ett lag. Men det finns flera riskfaktorer som man måste ha med sig ytterligare. T.ex. Har laget bytt ut spelare? Hur länge har dom i så fall spelat? Är dom i en svacka? Alla lag har sina svackor, till och med toppen av pyramiden. Har du gjort läxan så vet du om att det varit turbulent och riskbedömningen blir mer träffsäker.

Inte alltför sällan spelar lag med inhoppare, och detta har nästan alltid en negativ inverkan. Ett sammansvetsat lag byggs inte på en dag och att hitta någon som klickar med övriga i laget på alla plan, är ytterst sällsynt. Då hade han inte varit någon inhoppare. Inhopparen kan i vissa fall få en position den inte spelar vanligtvis och då är chansen att detta kapar anklarna för laget stor.

Olika bettingsalternativ

För att du ska kunna hantera din bankrulle så bra som möjligt, har vi separerat dom mer lönsamma spelen från dom sämre. Eller rättare sagt, dom som statistiskt sett kräver mer tanke, från dom där tur är en mer avgörande faktor. Vi föredrar alltså vetenskap före chansning.

1x2 - Det klassiska “vem-vinner”-bettet

Det enda alternativet än så länge är att betta på vinnande lag.

  • Rekommenderas
Liveodds

Är du ute efter mer fart och spänning kan live odds vara något för dig. Olika typer av bets kommer delas ut från spelbolagen och många gånger gäller det att vara snabb för oddset kan fort sjunka då matchbilden konstant förändras.

  • Rekommenderas

Då Overwatch fortfarande är relativt nytt så finns det idagsläget inte så många olika spelalternativ. Vi rekommenderar er dock att hålla er uppmärksamma på detta spel då vi tror att spelbolagen snart kommer att erbjuda fler och fler spelalternativ.

Spela på Overwatch hos GGbet

Alla nya medlemmar får en insättningsbonus på 100% upp till 50 € hos GGbet

Spela på Overwatch hos 888Sport

Alla nya medlemmar får en insättningsbonus på 100% upp till 1.000 kr hos 888Sport

Spela på Overwatch hos Arcanebet

Alla nya medlemmar får en insättningsbonus på 100% upp till 1.000 kr hos Arcanebet

Såhär spelas Overwatch

Overwatch spelas av 2-12 spelare fördelat i två team och går ut på att eliminera motståndarlaget. För detta krävs en blandning skicklighet, finess, snabba rekyler och sammanhållning i laget. Det finns 26 unika hjältar, utrustade med egna vapen och egenskaper. Dom delas dock in i fyra olika klasser som följer nedan.

Offensiva

Har en hög mobilitet, gör mycket skada men är ett relativt lätt byte.

Är bäst på att lokalisera ut motståndarlaget, sätta press och är ofta nyckelpersoner vid uppklarning av uppdrag.

Defensiva

Är tuffa, svåra att döda samt duktiga beskyddare och utgör oftast lagets backlinje.

Tanks

Den stryktåligaste klassen i spelet och har generellt olika egenskaper som skyddar medspelare från inkommande skada. Då dom är stora är dom lätta att lokalisera och träffa.

Support

Assisterar och ger sina medspelare med ett gäng olika superkrafter. Dom är dock en enkel match i 1vs1 så dom är avhängande av hjälp från t.ex. en tank eller en defensiv hjälte.

Varje klass kan naturligtvis spelas på flera olika sätt och att kombinera ihop rätt spelstil på rätt hjälte, med rätt laguppsättning är den absolut viktigaste förutsättningen, Det laget som gör detta bäst är oftast det lag som står som vinnare.

För att förklara lite djupare vad vi menar kommer här ett exempel till er som redan har börjat spela:

T.ex. Genji är en grym kontring mot Bastion, då han med sin snabbhet och mobilitet, enkelt kan ta sig upp bakom Bastian och skjuta han i ryggen där han tar dubbelt så mycket skada. Han kan också reflektera tillbaka Bastions kraftiga kanonskott vilket gör fighten extremt lättsam för Genji, och mer eller mindre omöjlig utan hjälp för Bastion. Samtidigt är Winston en grymt slitsam motståndare för Genji då hans blixtkanon inte kan bli reflekterad och när Genji försöker fly så använder Winston sitt långa hopp för att komma ikapp. Och för att sluta cirkeln så är Winstons storlek en stor nackdel då det gör han till ett enkelt byte för Bastions starka kanon som sliter han i stycken på några få sekunder.

Det är bara ett exempel av flera sten-sax-påse-relationer hjältarna emellan som är viktiga att kunna när du ska betta på Overwatch.