Heroes of the Storm

Lär dig att betta på Heroes of the Storm

HotS är ytterligare ett populärt spel från Blizzard. Att använda sina hjältar och miljöer från deras tidigare utvecklade spel har visat sig vara ett vinnande koncept. Är du bekant med Warcraft, Diablo, StarCraft, Overwatch och The lost vikings så får du några kära återseenden.

Varje lag har fem spelare och målet är att förstöra det andra lagets bas. Det går att välja mellan hela 71 hjältar fördelat i fem olika klasser; Assassin, Warrior, Support, Specialist och Multiclass där varje grupp har specifika färdigheter.

Är du en av dom som bara är här för att plocka din bonus och gå vidare så listar vi nedan våra favoritsidor som imponerat mest på oss.

Spela på Heroes of the Storm hos BetWay

Alla nya medlemmar får en insättningsbonus på 100% upp till 1.000 kr hos BetWay

Spela på Heroes of the Storm hos Coolbet

Alla nya medlemmar får en insättningsbonus på 100% upp till 1.000 kr hos Coolbet

Spela på Heroes of the Storm hos NordicBet

Alla nya medlemmar får en insättningsbonus på 100% upp till 1.000 kr och 250 kr riskfritt spel hos NordicBet

Lär dig Heroes of the Storm

Har du inte provat så rekommenderar vi att du gör detta innan du börjar med att lägga betts. Att skaffa sig förkunskaper om hjältarna, spelplanen, strategier och all utrustning mm. som finns i shoppen, görs bäst genom att spela spelet och studera teorin. Då detta är en förutsättning för ett framgångsrik bettande, har vi valt att skriva lite mer om detta längre ner på sidan.

När detta sitter och det är dags att betta kommer din investerade tid underlätta avsevärt. En av fördelarna med bred kunskap är att allting känns som att det går lite långsammare, du kan förutspå spelet på ett helt annat sätt vilket indirekt underlättar för dig i ditt bettande.

Gör läxan innan du lägger ditt bett

En förutsättning för framgångsrikt  bettande är att du har koll på spelets avgörande grunder och nödvändig statistik.

Det finns flera hemsidor där du enkelt kan jämföra lag mot lag, spelare mot spelare på en mer detaljerad nivå. Vi rekommenderar http://www.gosugamers.net.

Tips: Ställ upp lagen mot varandra, jämför statistiken, ta med givet odds i ekvationen, gör en bedömning.

Du kan även kika in på Twitch och titta på när andra spelare streamar Heroes of The Storm.

Nuvarande form

Hur ett lag har spelat dom senaste 2-3 turneringarna säger mycket om formen på ett lag. Men det finns flera riskfaktorer som man måste ha med sig ytterligare.

T.ex. Har laget bytt ut spelare? Hur länge har dom i så fall spelat? Är dom i en svacka? Alla lag har sina svackor, till och med toppen av pyramiden. Har du gjort läxan så vet du om att det varit turbulent och riskbedömningen blir mer träffsäker.

Inte alltför sällan spelar lag med inhoppare, och detta har nästan alltid en negativ inverkan. Ett sammansvetsat lag byggs inte på en dag och att hitta någon som klickar med övriga i laget på alla plan, är ytterst sällsynt. Då hade han inte varit någon inhoppare. Inhopparen kan i vissa fall få en position den inte spelar vanligtvis och då är chansen att detta kapar anklarna för laget stor.

Spela på Heroes of the Storm hos GGbet

Alla nya medlemmar får en insättningsbonus på 100% upp till 50 € hos GGbet

Spela på Heroes of the Storm hos Coolbet

Alla nya medlemmar får en insättningsbonus på 100% upp till 1.000 kr hos Coolbet

Spela på Heroes of the Storm hos Betfair

Alla nya medlemmar får en insättningsbonus på 100% upp till 1.000 kr hos Betfair

Olika bettingsalternativ

För att du ska kunna hantera din bankrulle så bra som möjligt, har vi separerat dom mer lönsamma spelen från dom sämre. Eller rättare sagt, dom som statistiskt sett kräver mer tanke, från dom där tur är en mer avgörande faktor. Vi föredrar alltså vetenskap före chansning.

1x2 - Det klassiska “vem-vinner”-bettet

Ett av dom bättre alternativen anser vi. Kombinera ihop det med fler matcher för att bättre på dina odds.

  • Rekommenderas
Lag att ta first blood

Då first blood ger ett starkt ekonomiskt övertag är båda lagen väldigt måna om att vinna denna. Till skillnad mot en vanlig eliminering delas det ut extra pengar. Då vissa hjältar dominerar first blood-ligan rekommenderar vi att du tittar på statistik för just detta. Stirra dig dock inte blind på en hjälte utan försök att se helheten i en attack kontra ett försvar.

  • Rekommenderas
Rätt resultat

Vill du utöka ditt odds så är detta ett bra alternativ. Om lagen är väldigt jämna och att det ser ut att avslutas på tillfälligheter så är det inte fel att betta 2-1 till laget du tror mest på.

  • Rekommenderas
Karta 1 - Vinnare (2-vägs) / Karta 2 - Vinnare(2-vägs)

Vilket av lagen som tar hem första respektive andra kartan. Förekommer enbart i en BO3(bäst av tre matcher). Denna form är mer chansning än vetenskap. Det är svårare att pricka vem som vinner vad än rätt resultat, och rekommenderas därför inte.

  • Rekommenderas ej

Spela på Heroes of the Storm hos Arcanebet

Alla nya medlemmar får en insättningsbonus på 100% upp till 1.000 kr hos Arcanebet

Spela på Heroes of the Storm hos Coolbet

Alla nya medlemmar får en insättningsbonus på 100% upp till 1.000 kr hos Coolbet

Spela på Heroes of the Storm hos Betsafe

Alla nya medlemmar får en insättningsbonus på 100% upp till 1.000 kr hos Betsafe

Såhär spelas Heroes of the Storm

Heroes of the Storm är ett MOBA, men är ganska unikt inom genren då det utspelas på så många banor. Just nu är det hela sju olika kartor som det spelas turneringar på och fler lär komma. I varje lag hittar du 5 spelare vardera, och oavsett vilken karta som spelas, så är målet att eliminera motståndarens bas som skyddas av olika skyddsbyggnader. Något som utsmyckar HotS är att på varje unik karta finns olika sidouppdrag som dom bägge lagen kan göra för att få fördel.

När du går upp i level på Heroes of the Storm går även alla andra i ditt lag upp i level. Alla insatser man gör individuellt har alltså en direkt inverkan hos dom andra i laget. Pengar används inte utan man får istället möjligheten att välja olika egenskaper för varje enskild gång man levlar upp. Vid level 10 får man sin unika specialattack.

Warrior

Anub’arak, Artanis, Arthas, Chen, Cho, Diablo, E.T.C., Johanna, Leoric, Mudarin, Rexxar, Sonya, Stitches och Tyrael.

Lagets plåtniklas som inte gör någon märkvärd skada på egen hand utan det förväntas istället av laget att en Warrior tar initiativet för en fight och får ta dom större smällarna. Besitter oftast olika egenskaper som antingen gör motståndaren inkapabel att röra sig eller springa i normal fart. Perfekt för att distrahera en motståndarhjälte med hög positiv inverkan på sitt lag så att dom andra medspelarna enklare kan härja med dödslien. Med dom olika egenskaperna förväntas du också hjälpa dina medspelare att fly från ett kamp som gått söderut eller ställa dig i mellan din nyckelspelare och motståndaren för att beskydda eran eldkraft.

Assassin

Falstad, Gall, Greymane, Illidan, Jaina, Kael’thas, Kerrigan, Li-Ming, Lunara, Nova, Raynor, The Butcher, Thrall, Tychus och Valla.

Om man sätter skada och försvar på varsin sida av en gungbräda, så flyger försvaret rätt omgående mot skyarna i det här fallet. En assassin utgör en kraftig skada för sitt lag samtidigt som den helt ensam är ett lätt byte för motståndarna. Inom gaming används termen “Glass canon”, vilket direkt översatt är en kanon utav glas. Det är fortfarande en kanon som kan göra stor skada men inte speciellt mycket om den krossas, vilket är lätt hänt.  Detta gör det väldigt viktigt för den som spelar att vara medveten om sin position inom laget och inte göra sig för sårbar. Som assassin och som den med högst skadepotential vill du helst fokusera motsvarande roll i andra laget. Det kan i vissa fall vara en support eller specialist men det lär man sig snabbt.

Support

Brightwing, Kharazim, Li Li, Lt. Morales, Malfurion, Rehgar, Tassadar, Tyrande och Uther.

En support är relativt underförstått lagets medhjälpare. Ensamma är dom väldigt ensamma, dom får sin styrka genom att förena sig med sitt lag. Dom har olika egenskaper som sköldar, stuns, slows för att hjälpa medspelarna i deffensiva som offensiva lägen. Support betyder inte helare men vissa support-hjältar har helande magier. Huvudmålet är att hålla dina medspelare vid liv.

Specialist

Abathur, Azmodan, Gazlowe, Murky, Nazeebo, Sgt. Hammer, Sylvanas, The Lost Vikings, Xul och Zagara.

Specialisten har en viktig roll i laget då den utmärker sig med sin höga skadepotential mot torn och andra icke-hjältar. Det är den klassen som du mest troligen kommer se agera solo på en lane. I större fighter fungerar specialisten som en assassin och rörelsemönstret och tänket är ofast likt.