CS:GO

Lär dig att betta på CS:GO

Vill du göra som tusentals andra och lära dig att betta på matcher i CS:GO? Då har du kommit rätt.

Vi på Esporting har valt ut dom säkraste bettingsidorna som tillhandahåller CS:GO odds och hoppas att du hittar sidan för just dig. Vi kommer i denna guiden ta dig igenom dom olika spelalternativen, lära dig grunderna och framför allt utveckla ett tänk som hjälper dig på vägen till ett framgångsrikt bettande.

Är du en av dom som bara är här för att plocka din bonus och gå vidare så hittar du våra recensioner av spelbolagen (lägga länk?)här.

Spela på CS:GO hos BetWay

Alla nya medlemmar får en insättningsbonus på 100% upp till 1.000 kr hos BetWay

Spela på CS:GO hos Coolbet

Alla nya medlemmar får en insättningsbonus på 100% upp till 1.000 kr hos Coolbet

Spela på CS:GO hos NordicBet

Alla nya medlemmar får en insättningsbonus på 100% upp till 1.000 kr hos NordicBet

Lär dig CS:GO

En förutsättning för CS framgång har utan tvivel varit att grunderna är lätta att greppa. Har du inte provat så rekommenderar vi att du gör detta innan du börjar med att lägga bets. Att ha förkunskaper om vapnen, spelplanen, regler, taktiker och EKONOMI kräver inte mycket av din tid att få kläm på. När detta sitter och det är dags att betta kommer din investerade tid underlätta avsevärt. Framför allt vid livebetting. Att till exempel kunna avläsa en potentiell comeback är ett ypperligt läge att lägga en högoddsare och kamma hem en hacka.

Gör läxan innan du lägger ditt bett

Innan och under ditt lagda bett skapar du dig ett stort försprång om du gjort läxan. På www.HLTV.org kan du enkelt titta tillbaka på statistik från tidigare matcher men även prestationsstatistik från enskilda spelare.

Det finns flera hemsidor där du enkelt kan jämföra lag mot lag, spelare mot spelare på en mer detaljerad nivå. Vi rekommenderar http://www.gosugamers.net.

För att få en ännu bättre överblick av spelet så kan du följa olika streamers på twitch som streamar CS:GO.

Nuvarande form

Hur ett lag har spelat dom senaste 2-3 turneringarna säger mycket om formen på ett lag. Men det finns flera riskfaktorer som man måste ha med sig. T.ex. Har laget bytt ut spelare? Hur länge har dom i så fall spelat? Är dom i en svacka? Alla lag har sina svackor, till och med toppen av pyramiden. Har du gjort läxan så vet du om att det varit turbulent och riskbedömningen blir mer träffsäker.

Inte alltför sällan spelar lag med inhoppare, och detta har nästan alltid en negativ inverkan. Ett sammansvetsat lag byggs inte på en dag och att hitta någon som klickar med övriga i laget på alla plan är ytterst sällsynt. Då hade han inte varit någon inhoppare. Inhopparen kan i vissa fall få en position den inte spelar vanligtvis och då är chansen att detta kapar anklarna för laget stort.

Spela på CS:GO hos Betsafe

Alla nya medlemmar får en insättningsbonus på 100% upp till 2.000 kr hos BetWay

Spela på CS:GO hos Coolbet

Alla nya medlemmar får en insättningsbonus på 100% upp till 1.000 kr hos Coolbet

Spela på CS:GO hos Arcanebet

Alla nya medlemmar får en insättningsbonus på 100% upp till 1.000 kr hos NordicBet

Olika bettingsalternativ

CS:GO Match betting (1x2)

Har du någon gång bettat innan så är den här formen ingen nyhet. Det klassiska ”vem vinner”-oddset. En CS:GO match spelas alltid bäst av 30 rundor, alltså först till 16 vinner.

Utefter din analys bettar du på det lag som du tror står som segrare. I CS:GO är det sällsynt att det blir oavgjort då det oftast är vinna eller försvinna som gäller. Skulle det gå så långt som 15-15 fortsätter istället matchen med övertid(OT) för att kora en segrare.

  • Rekommenderas
Handikapp-match

Förutom 1X2 så kan du även betta på handikappspel. Det innebär helt enkelt att när matchen startar så är det redan ett fiktivt resultat från start. Säg till exempel att Lag 1 möter Lag 2 och oddsen på Lag 1 är 1.45. Då kan du gå in och betta handikappspel på Lag 1 (-2,5). Det innebär att Lag 1 måste vinna med 2 rundor för att ditt spel skall sitta, istället för att då spela Lag 1 rak till 1.45 så kanske du nu får 2.10 på Lag 1 -2,5. Tänk dock att om Lag 1 vinner med 16-14 så är ditt spel förlorat. Lag 1 måste i detta fall vinna med MINST 3 rundor. Tror du på att ditt lag kommer gå ut offensivt och köra över motståndet kan detta vara ett bra spelsätt att spela på för att höja oddsen. Spelar man istället +2,5 så funkar det likadant fast omvänt, laget du bettar på kan förlora men inte med mer än 3 kartor för att du ska vinna.

  • Rekommenderas
Lag att nå final

Om du redan innan en turnering har startat tror dig veta vilket lag som står sig till final så är detta ett spel för dig. Det spelar alltså ingen roll hur finalen slutar, ditt bet har redan gått in och du har pengarna på ditt bettingkonto.

  • Rekommenderas
Gruppspelsvinnare

Enkelt förklarat så går spelet ut på att tippa vem som vinner gruppspelet. Det är en intressant fas av turneringen och det är oftast förhandsfavoriterna som toppar sina grupper. Många anser det vara ett av dom säkrare betten man kan lägga, men då matcherna spelas bäst av 1(BO1) så banar detta väg för skrällar som du förhoppningsvis kan förutspå med verktygen vi berättat om tidigare.

  • Rekommenderas ej
Pistolrundor

Varje match eller sidbyte inleds med en pistolrunda. Båda lagen har samma förutsättningar, alltså lika mycket pengar att rusta upp sig med inför rundan. Vissa spelare utmärker sig här och med hjälp av t. ex hltv.org som vi tipsat om tidigare så kan du gå tillbaka och titta hur dom olika spelarna det gäller har presterat på pistolrundan tidigare.

  • Rekommenderas
Turneringsvinnare

Om du inte nöjer dig med att kora en finalist, utan även tror dig veta vem som tar hem hela kakan kan detta spel falla dig i smaken. Tittar man på topplagen så är konkurrensen stenhård och sitter detta bettet så har du förmodligen bra koll på läget och käkat en rejäl portion flyt till frukost.

  • Rekommenderas ej
Liveodds

Är du ute efter mer fart och spänning kan live odds vara något för dig. Olika typer av bets kommer delas ut från spelbolagen och många gånger gäller det att vara snabb för oddset kan fort sjunka då matchbilden konstant förändras.

  • Rekommenderas

Spela på CS:GO hos GGbet

Alla nya medlemmar får en insättningsbonus på 100% upp till 50€ hos GGbet

Spela på CS:GO hos Coolbet

Alla nya medlemmar får en insättningsbonus på 100% upp till 1.000 kr hos Coolbet

Spela på CS:GO hos 888Sport

Alla nya medlemmar får en insättningsbonus på 100% upp till 1.000 kr hos 888Sport

Såhär spelas CS:GO

Counter-Strike fyller år varje år och har gjort sedan 1999, och är ursprungligen en modifiering baserat på det kända kultklassade spelet Half-Life. Det var ett par collegestudenter som tyckte att anti-terroriststyrkan med dess taktiker och vapen skulle vara ett coolt tema på ett krigsspel. Vi kan väl idag, utan vidare protest, medge att dom inte var ensamma. Det var en av dom första e-sporterna att nå vår verklighet. Det har dock inte alltid sett ut som det gör idag. Spelbolaget Valve tog relativt tidigt över utvecklandet av spelet och har sedan dess med jämna mellanrum släppt uppdateringar av spelet, Counter Strike 1.5, 1.6, Condition Zero, Source och dagens version Global Offensive, för att nämna dom senaste.

Tävlingsregler och spelets grundpelare

På tävlingsnivå spelas en CS:GO-match bäst av 30 rundor. Alltså först till 16 rundor vinner. Lyckas lagen spela lika, alltså 15-15, blir det likt många andra sporter övertid såvida oavgjort är möjligt som ett slutresultat. Terroristerna har som huvuduppgift att placera bomben på antingen A-site eller B-site, eller eliminera samtliga counter-terrorister innan tiden går ut. Som counter-terrorist är målet omvänt, att antingen desarmera bomben eller eliminera terroristerna. Logiskt och lättgreppat.

Är det en bäst av 1 karta (BO1) så slumpas kartan fram. Är det dock en bäst av 3(BO3), så får båda lagen välja varsin bana dom föredrar medans den sista kartan slumpas.

Givetvis får inget som helst verktyg som kan skapa övertag användas vid varken match eller träning. Detta hålls extremt hårt vilket är tur för oss som bettar.

Kartorna som spelas på tävlingsnivå
CS:GO pengasystem

En annan aspekt som måste förstärkas är CS:GO pengarsystem, eftersom det är av oerhört stor vikt att hålla kolla motståndarnas ekonomi för att kunna förbereda sig på vilken typ av utrustning motståndarlaget krigar med. Har motståndarna en såkallad ECO-runda(ekonomirunda), så ökar självklart chansen för en framgångsrik runda.

Båda lagen har vid rundans start tillgång till en vapen/utrustnings-shop där man kan inhandla olika sorters pistoler, SMG-gevär, pumphagel, granater, skyddsvästar mm.

Bilden nedan hjälper er att förstå hur pengarna byggs upp, vilket framför allt är fördelaktigt att ha koll på om ni livebettar.

Olika faktorer som kan vara avgörande för vinst och förlust är dynamik i laget, individuella prestationer, hur pengarna disponeras, strategier och förmågan att variera sitt spel för att överrumpla sina motståndare. Inga strategier är otillåtna och man chockas ständigt av proffsens kreativitet och koordination spelarna emellan. Det är inte för intet som CS:GO är en av dom största tittar-esporterna.